Online imamo:
5 gosta


  Linkovi:
 

 
Vi ste posjetitelj broj 81167 od 10.09.2013.g.
Dobrodošli na stranice Športskog bridž kluba Samobor

11.11.2017.

Iza nas je još jedan tradicionalni Martinjski turnir. Zahvaljujemo svima koji su nam došli i bili dragi gosti. Kao i uvijek do sada,  potrudili smo se uz dobru atmosferu  i sportsku igru, ugostiti  sve koji su nam se pridružili.  Zahvaliti trebamo našem predsjedniku, Ivi Gluščiću koji nas je nahranio svim onim mesnim delicijama koje su nadaleko poznate. A ni mi vegetarijanci nismo loše prošli. Ipak, prvo se žestoko igralo i sportski  nadmetalo.

Prvo i treće mjesto su odnijeli gosti iz Zagreba. Prvo mjesto su osvojili Toni Marušić i  Darko Šeremet, a treće Davor Raše i Davor Blaženić. No nama Samoborcima je srce zaigralo i zaiskrio ponos, jer  su naše cure  Vesna Kartelo i Sanja Zaradić, u toj jakoj konkurenciji posrebrile Klub.


23.10.2017.


16.10.2017.

Bridž turnir uz Dan grada Samobora

 

U povodu Dana grada Samobora, Športski bridž klub Samobor organizirao je u nedjelju, 15. listopada otvoreni turnir u restoranu Samoborska oštarija. U konkurenciji četrnaest parova, najbolje su bile Lada Faulend i Dubravka Penić, drugo mjesto osvojili su Ivo Gluščić i Zoran Majerić, a treće Ranko Končalović i Darko Kolombo. Na prigodnom domjenku potom su podijeljeni pehari i medalje najboljima. Nagrađen je i najuspješniji ženski gostujući par, Štefanija Topolovšek i Nada Kubelka.


07.10.2017.


24.09.2017.

Športski bridž klub Samobor djeluje već trideset godina. Svojim sugrađanima ćemo se predstaviti u sklopu Europskog tjedna sporta u subotu ,30.rujna na glavnom gradskom trgu od 11 do 14 sati.Demonstrirat ćemo igru i objasniti osnovna pravila.Igra se standardnim špilom od 52 karte bez jokera.U igri nam pomažu i neki rekviziti-kutije za licitaciju i uložnice za raspodijeljene karte ( biding box i board reći će bridžisti).

 Želimo pokazati da stereotip o bridžu kao „najobičnijoj kartaškoj igri „ treba rušiti. Naime, 2002.godine bridž postaje olimpijska disciplina. Ne trčimo,ne skačemo,ali treniramo i vježbamo naše moždane stanice.  Bridž je priznat kao sport  zato što sreća nema utjecaja na sportski rezultat.Natjecatelji igraju s istim podjelama karata pa samim time su i obračuni rezultata objektivni.Igra se u paru ili timski,a kao i kod drugih sportova igrači napreduju u kategorijama i natječu se za naslove .

Možemo se pohvaliti da je naša sugrađanka Nikica Šver sa svojom partnericom Marinom Pilipović osvojila prošle godine 15.svjetske bridž igre (poznatije kao  Olimpijada bridža) u konkurenciji parova.To je dakako najveći uspjeh hrvatskog bridža do sada. Još jednom : „Bravo cure!“

U bridžu nije važno kojeg ste spola. Parovi se ravnopravno natječu i često susrećemo mješovite parove.

Nije skupi sport. Nisu potrebni rekviziti,oni će vas čekati na turniru,jer ih klubovi  sami  nabavljaju.U mnogim državama svijeta bridž se sluša u srednjim školama (Poljska,Kina,Francuska,Alžir i mnoge druge).Danas je u Hrvatskoj registrirano preko 600 igrač okupljenih u Hrvatskom bridž savezu koji je član i HOO-a, kao i svjetskih bridž organizacija.

Bridž ima i vrlo važnu ulogu u promociji turizma grada Samobora.Naš klub tradicionalno organizira turnire za fašnik,Dan grada Samobora,Martinje i Božić.

I za kraj. Bridž je pravi  brain  gym , gimnastika mozga. Održava naše mentalno zdravlje i u dubljoj starosti. Vjerojatnost i kombinatorika,poticanje pamćenja i pristojno ponašanje su samo neka obilježja ove igre.

Zato pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže i dođu u naš klub ove jeseni na besplatan tečaj bridža.

                                                                                                                                 Sanja ZaradićStarije vijesti: >> P 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

 
Utorak,
18.12.2018 18:30
Prijave do 18:15


© • Izrada: Miljenko Mogulić 2013.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Dizajn: Gordan Borovčak